Dit is de lekkerste Aziatische marinade kip om te maken thuis

Het marineren van kip is een kunst die de smaakervaring naar nieuwe hoogten tilt. Een handige manier om sappigheid en smaak te garanderen, is door gebruik te maken van een afsluitbare plastic zak. In dit artikel delen we enkele tips en recepten voor het bereiden van de perfect gemarineerde kip, met voorbeelden van heerlijke Thai Chili en Balsamico marinades.

Meesterlijke Kipmarinades: Van Thai Chili tot Balsamico in een Plastic Zak

Het marineren van kip is een kunst die de smaakervaring naar nieuwe hoogten tilt. Een handige manier om sappigheid en smaak te garanderen, is door gebruik te maken van een afsluitbare plastic zak. In dit artikel delen we enkele tips en recepten voor het bereiden van de perfect gemarineerde kip, met voorbeelden van heerlijke Thai Chili en Balsamico marinades.

Waarom Marineren in een Plastic Zak:

Het gebruik van een afsluitbare plastic zak voor het marineren van kip biedt enkele voordelen. De zak zorgt ervoor dat de marinade gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor elk stukje kip doordrenkt wordt met smaak. Bovendien minimaliseert het de rommel en vergemakkelijkt het het koelen en marineren in de koelkast.

Thai Chili Kipmarinade:

Ingrediënten kipmarinade:

  • 4 kippenborsten
  • 1/4 kop sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel Thai chili saus

Instructies Thai Chili Kipmarinade

  1. Doe de kippenborsten in de afsluitbare plastic zak.
  2. Meng in een kom de sojasaus, vissaus, sesamolie, koriander, bruine suiker, knoflook, gember en Thai chili saus.
  3. Giet de marinade over de kip in de zak, zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn. Sluit de zak goed af en masseer de marinade voorzichtig in de kip.
  4. Plaats de zak in de koelkast en laat de kip marineren gedurende minimaal 30 minuten, bij voorkeur enkele uren voor een intensere smaak.
  5. Grill, bak of rooster de kip volgens je voorkeursmethode.
aziatische marinade kip
aziatische marinade kip

Balsamico Kipmarinade:

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 1/4 kop balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Plaats de kippenbouten in de afsluitbare plastic zak.
  2. Meng in een kom de balsamicoazijn, olijfolie, knoflook, honing, gedroogde tijm, zout en peper.
  3. Giet de marinade over de kip in de zak, sluit de zak goed af en verdeel de marinade gelijkmatig over de kip.
  4. Laat de kip marineren in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.
  5. Bak, grill of rooster de kip tot ze gaar zijn, terwijl je de resterende marinade gebruikt voor het bedruipen tijdens het kookproces.

Experimenteer met verschillende marinades en geniet van de smaakvolle resultaten van het marineren van kip in een afsluitbare plastic zak. Of je nu kiest voor de pittige kick van de Thai Chili marinade of de subtiele zoetheid van de Balsamico marinade, deze methode garandeert een heerlijk sappige en smaakvolle kip.

Woon je in de omgeving van Bergen op Zoom? Themealdeal verkoopt de lekkerste Nederlandse kip om deze Aziatische kipmarinade mee klaar te maken

Wat voor gerechten kun je maken met de Aziatische kipmarinade?

Met een heerlijke Aziatische kipmarinade kun je een breed scala aan smakelijke gerechten bereiden. Deze marinade combineert de zoete, zoute, zure en pittige smaken die zo kenmerkend zijn voor de Aziatische keuken, waardoor het perfect is voor verschillende bereidingswijzen. Van gegrilde kip tot roerbakgerechten, hier zijn enkele verrukkelijke opties om te verkennen.

Aziatische kipspiesjes

Om te beginnen kun je de marinade gebruiken om sappige en smaakvolle Aziatische kipspiesjes te maken. Rijg stukjes gemarineerde kip op spiesjes en gril ze tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer ze met een dipsaus op basis van sojasaus, sesamolie en knoflook voor extra smaak.

Een andere populaire optie is om de gemarineerde kip te bakken of te braden. Leg de kip in een ovenschaal, bedek het met de resterende marinade en bak het tot het mooi bruin en gaar is. Je kunt het serveren met gestoomde rijst en gestoomde groenten voor een voedzame maaltijd.

Voor een lichtere optie kun je de gemarineerde kip ook grillen. Verhit de grillpan of barbecue en grill de kip tot hij mooi geschroeid is aan de buitenkant en sappig van binnen. Serveer het met een frisse salade of gegrilde groenten voor een gezonde en smakelijke maaltijd.

Aziatische kipmarinade voor de vulling van loempia of dumplings gebruiken

Als je zin hebt in iets hartigs en troostends, kun je de gemarineerde kip gebruiken als vulling voor loempia’s of dumplings. Combineer de gemarineerde kip met fijngehakte groenten zoals kool, wortelen en lente-uitjes, en rol ze in loempiavellen of dumplingdeeg. Bak of stoom ze vervolgens tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Voor een snel en eenvoudig gerecht kun je de gemarineerde kip ook roerbakken. Verhit wat olie in een wok, voeg de gemarineerde kip toe en roerbak het tot het gaar is. Voeg dan je favoriete groenten toe, zoals paprika, broccoli en champignons, samen met wat sojasaus en sesamolie voor extra smaak. Serveer het roerbakgerecht met gestoomde rijst of noedels voor een bevredigende maaltijd.

Kipmarinade sandwiches

Tot slot kun je de gemarineerde kip ook gebruiken als vulling voor sandwiches, wraps of salades. Snijd de gekookte kip in plakjes en voeg ze toe aan je favoriete broodjes, wraps of salades samen met wat verse groenten en kruiden. Het resultaat is een smakelijke en voedzame maaltijd die perfect is voor onderweg of als lichte lunch.

Kortom, met een heerlijke Aziatische kipmarinade kun je een breed scala aan smakelijke gerechten bereiden, variërend van gegrilde kipspiesjes tot roerbakgerechten en meer. Het is een veelzijdige en smaakvolle toevoeging aan je culinaire repertoire.

Bekijk hier een ander lekker recept om gamba pil-pil klaar te maken 👉 Gamba Pil Pil Recept

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram