Maak zelf gemakkelijk en snel deze long island cocktail ice tea

Ben jij fan van een long island cocktail ice tea?  Maak de cocktail eenvoudig zelf in slechts enkele minuten. Wist je dat het is gemaakt van wodka, tequila, witte rum, Triple Sec, en tot slot gin, en alles wordt op smaak gebracht met suikersiroop, vers citroensap en cola. Wees voorzichtig, vooral in de zomer, want hoewel het de dorst lest als geen ander drankje, zou je na een paar van deze cocktails behoorlijk aangeschoten kunnen zijn! De naam van deze alcoholische bom komt doordat Robert Butt, een barman, de typische ijsthee serveerde op Long Island. island iced tea cocktail

Ingrediënten voor de long island iced tea cocktail

  • 1.5 cl gin
  • 1.5 cl witte rum
  • 1.5 cl tequila 1.5 cl
  • Triple sec 1.5 cl
  • wodka 2.5 cl
  • citroensap 3 cl
  • suikersiroop
  • een scheutje cola of thee

Je kunt wodka, tequila, witte rum, Triple Sec en gin vaak snel en tegen een redelijke prijs vinden bij  slijterijen of online drankwinkels. Deze winkels hebben doorgaans een breed assortiment aan alcoholische dranken en bieden vaak diverse merken en prijsklassen aan.. Onze tip is om naar  online winkels  te kijken. Webshops bieden soms ook kortingen en aanbiedingen, dus het is de moeite waard om daar eens naar te kijken voor de beste zomer deals.

cocktail ice tea
cocktail ice tea

Bereidingswijze Long Island cocktail ice tea maken

  1. Begin met het verzamelen van de ingrediënten:
    • 1.5 cl gin
    • 1.5 cl witte rum
    • 1.5 cl tequila
    • 1.5 cl Triple sec
    • 2.5 cl wodka
    • 3 cl citroensap
    • 3 cl suikersiroop
    • een scheutje cola of thee
  2. Vul een shaker met ijsblokjes en voeg de gin, witte rum, tequila, Triple sec, wodka, citroensap en suikersiroop toe.
  3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, zodat alle ingrediënten goed vermengd worden en het mengsel goed gekoeld raakt.
  4. Giet het mengsel vervolgens door een zeef in een hoog glas gevuld met ijsblokjes.
  5. Voeg tot slot een scheutje cola of thee toe voor wat extra smaak en kleur.
  6. Roer voorzichtig door en garneer indien gewenst met een schijfje citroen of een partje limoen.
  7. Serveer direct en geniet van deze verfrissende en pittige Long Island Iced Tea-cocktail!

Ben je op zoek naar een andere cocktail met misschien iets minder alcohol? Probeer dan eens deze heerlijke Martini Rosso cocktail! Met zijn verfijnde smaken en minder sterke alcoholgehalte is het de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een lichtere optie zonder in te leveren op smaak.

Waar koop je de beste cocktail shaker?

Je kunt cocktailshakers op verschillende plaatsen kopen, afhankelijk van je voorkeur en budget. Voor een snelle en betaalbare optie kun je terecht bij grote warenhuizen zoals IKEA, Blokker, of HEMA, waar ze vaak een assortiment cocktailshakers aanbieden tegen redelijke prijzen. In keukenwinkels en huishoudelijke artikelenwinkels zoals Dille & Kamille of Cook&Co kun je ook een breed scala aan cocktailshakers vinden, inclusief premium merken en verschillende stijlen.

Als je de voorkeur geeft aan online winkelen, zijn er tal van opties beschikbaar. Websites zoals Bol.com, Amazon, en Coolblue hebben een uitgebreid assortiment cocktailshakers, variërend van eenvoudige tot luxe modellen. Daarnaast zijn er gespecialiseerde webshops zoals Cocktail Kingdom en Barstuff.nl waar je hoogwaardige cocktailshakers kunt vinden voor zowel beginners als professionals. Op online marktplaatsen zoals Marktplaats.nl en eBay kun je ook tweedehands cocktailshakers vinden voor een lagere prijs. Voordat je een aankoop doet, is het altijd verstandig om prijzen te vergelijken en recensies te lezen om de beste deal te vinden die past bij jouw behoeften.

Lekkere snacktip om bij deze cocktail ice tea te serveren

Wij raden aan om deze zelfgemaakte crispy chicken tenders erbij te maken. Deze zelfgemaakte crispy chicken tenders zijn een gegarandeerde hit bij deze cocktail. Geniet van de perfecte combinatie van knapperigheid en sappigheid in elke hap. Eet smakelijk! Maak zelf de lekkerste crispy chicken tenders met deze kipfilet

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram