Je pesto houdbaarheid kun je makkelijk verlengen met dit simpele trucje

Met een simpele truc zal je pesto nooit meer beschimmelen, zodat je het langer kunt bewaren! Waarom we dit niet eerder wisten, vragen wij ons ook af… Een potje pesto gaat namelijk, zodra het geopend is, ontzettend snel over de datum. Super irritant. Maar gelukkig is dat dankzij deze truc vanaf nu verleden tijd.

Hoelang pesto houdbaar na openen?

Na het openen is pesto in de koelkast meestal 5 tot 7 dagen houdbaar. Dit kan variëren afhankelijk van de ingrediënten en de manier waarop het wordt bewaard. Zorg ervoor dat je de pesto goed afdekt en indien mogelijk een laagje olijfolie bovenop de pesto giet om de houdbaarheid te verlengen.

Als je de pesto langer wilt bewaren, kun je deze ook invriezen. In de vriezer is pesto tot 6 maanden houdbaar.

Pesto is natuurlijk heerlijk en kan bijna elk gerecht nog lekkerder maken. Maar het nadeel van een potje pesto is dat het heel snel beschimmelt. Echt zonde. Vaak kun je het hele potje na één keer gebruiken al weggooien. In het kader van duurzaamheid en de stijgende supermarktprijzen is dit niet erg prettig. Gelukkig is er nu deze super handige truc, waardoor je pesto veel langer mee kan gaan!

pesto houdbaarheid vergroten
pesto houdbaarheid vergroten

Met deze handige truc zal je NOOIT meer schimmel op je pesto krijgen!

De oplossing tegen schimmel in je pesto? Het is zo simpel. Het antwoord is olijfolie! Iedereen heeft dit wel in huis, en dit is het wondermiddel dat ervoor zorgt dat je potje pesto veel langer meegaat. Alles wat je hoeft te doen, is een royale laag olijfolie in het potje gieten, net genoeg zodat alle pesto bedekt is. Sluit daarna het potje goed af en zet het in de koelkast. Zo eenvoudig kan het zijn!

Dankzij je pesto houdbaarheid te vergroten kun je onder andere deze 2 hapjes maken.

  • Caprese Prikkers: Rijg cherrytomaten, mozzarella bolletjes en verse basilicumblaadjes aan een prikker. Besprenkel met pesto voor een smaakvolle twist.
  • Pesto Gevulde Champignons: Vul champignons met een mengsel van pesto en roomkaas, en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

Maar… Nu denk je misschien, waarom zou ik mijn olijfolie hiervoor verspillen? We weten allemaal dat olijfolie heel duur is… Maar gelukkig is dat met deze truc helemaal niet het geval. Je kunt de olie later gebruiken in een salade of bij het koken. Het hoeft dus zeker geen verspilling van olijfolie te zijn!

Welke chef moet deze handige truc weten? Deel dit artikel nu met hen!

Bekijk ook een ander lekker recept om gamba pil-pil klaar te maken 👉 Gamba Pil Pil Recept

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram