Krokante Zelfgemaakte Kipkluifjes Een Recept om van te Smullen

Kipkluifjes, gefrituurd tot in de perfectie en bedekt met een knapperige korst, zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. Met dit eenvoudige recept kun je thuis heerlijke krokante kipkluifjes maken die iedereen zal doen watertanden. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

  • 12 kipkluifjes
  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder (optioneel, voor wat extra pit)
  • 2 eieren
  • 1/4 kopje melk
  • Plantaardige olie (voor het frituren)
Krokante Zelfgemaakte Kipkluifjes Recept
Krokante Zelfgemaakte Kipkluifjes Recept

Instructies:

  1. Voorbereiding: Spoel de kipkluifjes af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Dit helpt om de paneerlaag beter aan de kip te laten hechten.
  2. Bloemmengsel: In een ondiepe kom of schaal, combineer de bloem, zout, peper en paprikapoeder (indien gewenst). Meng alles goed door elkaar.
  3. Eimengsel: In een andere kom, klop de eieren en melk samen om een eimengsel te maken.
  4. Paneer de kip: Dompel elke kipkluifje eerst in het eimengsel en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Laat het overtollige eimengsel afdruipen. Vervolgens rol je de kipkluifjes door het bloemmengsel en druk je de bloem stevig aan om een goede bedekking te krijgen.
  5. Herhaal de stappen: Herhaal deze stap voor alle kipkluifjes. Leg ze op een bakplaat en laat ze even rusten terwijl je de olie verhit.
  6. Verhit de olie: Verhit voldoende plantaardige olie in een diepe pan of friteuse tot deze ongeveer 175-180 graden Celsius is. Gebruik een thermometer om de temperatuur te controleren.
  7. Frituur de kip: Voorzichtig laat je de beklede kipkluifjes in de hete olie glijden, maar overbelast de pan niet. Frituur ze ongeveer 10-12 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kip vanbinnen gaar is. Laat de kipkluifjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  8. Serveer: Serveer je zelfgemaakte krokante kipkluifjes warm, eventueel met je favoriete dipsaus.

Geniet van deze knapperige, sappige kipkluifjes als snack, bijgerecht of hoofdgerecht. Ze zijn perfect voor feestjes, picknicks of gewoon als traktatie voor jezelf en je gezin. Eet smakelijk! Deel dit heerlijke recept verder

Bekijk hier een ander lekker recept om gamba pil-pil klaar te maken 👉 Gamba Pil Pil Recept

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram