Het Perfecte Recept voor Sint Jakobsschelpen Bakken

Sint-Jakobsschelpen, ook bekend als coquilles, zijn een ware delicatesse uit de zee. Hun zachte, zoete smaak en delicate textuur maken ze tot een favoriet onder fijnproevers. Als je wilt leren hoe je deze heerlijke schelpdieren perfect kunt bakken, ben je hier aan het juiste adres. Volg dit eenvoudige recept en verras jezelf en je gasten met een gastronomische traktatie.

Ingrediënten:

  • 12 verse Sint-Jakobsschelpen, met of zonder de schelp
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)
  • Citroenpartjes (voor serveren)
Sint Jakobsschelpen
Sint Jakobsschelpen

Instructies:

  1. Voorbereiding: Haal de Sint-Jakobsschelpen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze voorzichtig droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
  2. Kruiden: Bestrooi beide zijden van de Sint-Jakobsschelpen met zout en peper naar smaak. Wees niet te zuinig, want de schelpen kunnen wat extra smaak gebruiken.
  3. Verhit de Pan: Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter en olijfolie toe en laat de boter smelten. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de schelpen toevoegt.
  4. Bakken: Leg de Sint-Jakobsschelpen voorzichtig in de hete pan met de platte kant naar beneden. Bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de schelpen, dus let goed op.
  5. Serveer: Zodra de schelpen gaar en mooi bruin zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op een serveerschaal. Garneer met vers gehakte peterselie voor een vleugje kleur en frisheid. Serveer de gebakken Sint-Jakobsschelpen onmiddellijk met partjes citroen voor wat extra smaak.

Tips:

  • Zorg ervoor dat je de schelpen niet te lang bakt, want ze kunnen snel taai worden. Ze moeten sappig en mals blijven vanbinnen.
  • Gebruik een koekenpan met een anti-aanbaklaag om te voorkomen dat de schelpen aan de pan blijven plakken.
  • Experimenteer met smaakmakers zoals knoflook, citroenrasp of rode peper vlokken voor extra smaakvariatie.

Sint-Jakobsschelpen bakken is een eenvoudige manier om een elegant en smaakvol gerecht te bereiden. Met dit recept kun je indruk maken op je gasten tijdens speciale gelegenheden of gewoon genieten van een heerlijke maaltijd thuis. Dus haal wat verse Sint-Jakobsschelpen in huis en laat je culinaire vaardigheden schitteren!

Bekijk hier een ander lekker recept om gamba pil-pil klaar te maken 👉 Gamba Pil Pil Recept

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram