Een Authentiek Glühwein Recept om Te Koesteren

In de koude maanden van het jaar is er niets zo hartverwarmend als een kopje glühwein. Deze traditionele drank is synoniem met gezelligheid, warmte en feestelijke sfeer. In dit artikel delen we een klassiek glühwein recept dat je thuis kunt bereiden en waarmee je jezelf en je gasten kunt trakteren op een heerlijke, verwarmende ervaring.

Wat is Glühwein? Glühwein is een warme drank die vaak wordt genoten tijdens de winterse maanden, vooral rond de kersttijd. Het is gemaakt van rode wijn die is opgewarmd en op smaak is gebracht met kruiden en specerijen. Glühwein staat bekend om zijn kenmerkende aroma en smaak, en wordt vaak geserveerd op kerstmarkten en bij gezellige bijeenkomsten.

Ingrediënten:

  • 1 fles rode wijn (750 ml) – kies een stevige en smaakvolle rode wijn, zoals merlot, cabernet sauvignon, of een lokale rode wijn
  • 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
  • 8-10 hele kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 4-6 eetlepels bruine suiker (naar smaak)
  • Optioneel: een scheutje rum of brandewijn (voor een extra kick)
  • Optioneel: schijfjes citroen of partjes appel voor garnering
Glühwein Recept
Image by freepic.diller Glühwein Recept

Instructies om Glühwein te maken:

  1. Giet de wijn in een grote pan: Giet de volledige fles rode wijn in een grote pan met een dikke bodem. Plaats de pan op laag vuur om de wijn op te warmen. Zorg ervoor dat de wijn niet kookt, maar alleen warm wordt.
  2. Voeg de kruiden en specerijen toe: Steek de schijfjes sinaasappel vast met kruidnagels zodat ze niet uit elkaar vallen. Voeg de sinaasappelschijfjes met kruidnagels, kaneelstokjes en steranijs toe aan de wijn. Roer voorzichtig om de smaken te verspreiden.
  3. Voeg de suiker toe: Voeg bruine suiker toe aan de pan en roer tot het is opgelost. Pas de hoeveelheid suiker aan op basis van je smaakvoorkeur. Je kunt ook honing of ahornsiroop gebruiken als zoetstof.
  4. Laat sudderen en trekken: Laat de glühwein op laag vuur sudderen, maar laat het niet koken. Laat de kruiden en specerijen ongeveer 15-20 minuten trekken in de warme wijn, zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  5. Voeg optioneel de sterke drank toe: Als je een extra kick aan de glühwein wilt geven, voeg dan een scheutje rum of brandewijn toe. Roer voorzichtig door.
  6. Zeef en serveren: Haal de pan van het vuur en verwijder voorzichtig de kruiden en specerijen met een zeef. Schenk de glühwein in hittebestendige glazen of mokken. Voeg eventueel schijfjes citroen of partjes appel toe als garnering.
  7. Geniet ervan: Serveer de glühwein warm en geniet van de heerlijke aroma’s en smaken. Deze warme en troostende drank is perfect voor het creëren van een gezellige sfeer tijdens winterse bijeenkomsten en feestelijke momenten.

Dit glühwein recept is een uitnodigende manier om de winterse kou te trotseren en warmte te brengen in je huis en hart. Met zijn smaken van kruiden, sinaasappel en kaneel is glühwein een heerlijke traditie die je keer op keer kunt delen met vrienden en familie.

Wil jij zelf de cocktail maker zijn thuis? Deze 12 delige set is perfect om al je cocktails makkelijk en snel klaar te maken 🍹

Koop hier de 12 delige cocktail set 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram