Het Ultieme Recept voor Perfecte Zelfgemaakte Franse Frietjes

Franse frietjes zijn een klassieke lekkernij die wereldwijd geliefd is. Hoewel ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn in restaurants en fastfoodketens, is er iets bijzonders aan het zelf maken van deze knapperige aardappelstaafjes thuis. Ontdek met dit gedetailleerde recept hoe je perfecte Franse frietjes kunt bereiden – goudbruin en knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen. Dit recept is voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten :

  • 4 grote aardappelen (bij voorkeur russet aardappelen)
  • Plantaardige olie (zoals zonnebloemolie of arachideolie), om te frituren
  • Zout, naar smaak
Franse Frietjes Maken
Franse Frietjes Maken

Instructies:

Stap 1: Aardappelen Voorbereiden

  1. Begin met het schillen van de aardappelen. Als je liever de schil behoudt voor extra smaak en textuur, was de aardappelen dan grondig en snijd ze met schil in staafjes.
  2. Spoel de gesneden aardappelstaafjes af in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep ze droog met een schone theedoek.

Stap 2: Eerste Frituur

  1. Vul een diepe pan met plantaardige olie tot ongeveer halverwege. Verhit de olie tot 160°C.
  2. Frituur de aardappelstaafjes in kleine porties gedurende 4-5 minuten, tot ze licht goudbruin zijn maar nog niet knapperig. Dit is de eerste frituurronde, die helpt om de binnenkant van de frietjes te koken.
  3. Haal de voorgebakken frietjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de olie naar 190°C voor de tweede frituurronde.

Stap 3: Tweede Frituur

  1. Frituur de voorgebakken aardappelstaafjes opnieuw in kleine porties gedurende ongeveer 2-3 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit zorgt voor de karakteristieke krokante buitenkant van Franse frietjes.
  2. Haal de frietjes uit de olie en laat ze opnieuw uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze direct met een snufje zout terwijl ze nog heet zijn.

Stap 4: Serveren en Genieten

  1. Zelfgemaakte Franse frietjes zijn het lekkerst wanneer ze vers uit de olie komen. Serveer ze direct met je favoriete sauzen zoals ketchup, mayonaise, of zelfs een zelfgemaakte aioli.
  2. Geniet van de perfecte balans tussen de krokante buitenkant en de zachte binnenkant van deze heerlijke zelfgemaakte Franse frietjes.

Door dit recept te volgen, kun je jouw gasten en jezelf verwennen met Franse frietjes die een smaakvolle en ambachtelijke flair hebben. Of je ze nu als bijgerecht serveert

Bekijk hier een recept om er heerlijke zoete spareribs BBQ bij te serveren >> 🍟🍖 Zoete Spareribs Recept 

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram