Maak eenvoudig en snel dit lekkere pasta pesto recept

Pasta pesto is een heerlijk en snel gerecht dat geliefd is om zijn frisse smaak en eenvoudige bereiding. In dit artikel delen we een smakelijk recept voor pasta pesto dat perfect is voor een intieme maaltijd voor twee personen. Met slechts een paar ingrediënten kun je binnen no-time genieten van een heerlijke en voldoening gevende maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g pennen pasta (of een pasta naar keuze)
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Pasta Pesto Recept
Afbeelding van jcomp Pasta Pesto Recept

Hoe ga je te werk?:

  1. Kook de pasta: Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Voeg de linguine pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, of tot de pasta al dente is. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Bereid de pesto: In een keukenmachine of blender voeg je de basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten, fijngehakte knoflook en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Pulseer tot de ingrediënten grof zijn gehakt.
  3. Voeg de olijfolie toe: Terwijl de keukenmachine of blender draait, giet je geleidelijk de extra vierge olijfolie toe tot je een gladde pesto krijgt. Je kunt wat extra olijfolie toevoegen als dat nodig is om de gewenste consistentie te bereiken.
  4. Breng op smaak: Proef de pesto en breng op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur. Onthoud dat de Parmezaanse kaas ook wat zoutigheid toevoegt, dus wees voorzichtig met zout.
  5. Meng de pesto met de pasta: In een grote kom meng je de gekookte pasta met de bereide pesto. Voeg een beetje van het bewaarde kookwater toe om de saus wat smeuïger te maken en beter aan de pasta te laten hechten.
  6. Serveer: Verdeel de pasta pesto over twee borden. Bestrooi met de overgebleven geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog wat extra pijnboompitten voor een knapperige textuur.
  7. Geniet ervan: Serveer de pasta pesto direct en geniet van de heerlijke combinatie van basilicum, knoflook, pijnboompitten en kaas. Serveer eventueel met een groene salade en wat knapperig brood om de maaltijd compleet te maken.

Dit eenvoudige pasta pesto recept is een geweldige keuze voor een snelle en smakelijke maaltijd voor twee personen. De verse smaken van basilicum en de romige textuur van de pesto zorgen voor een heerlijke culinaire ervaring zonder al te veel gedoe in de keuken.

Wil je de pesto zelf maken? Bekijk hier een recept om zelf pesto te maken. >> Pesto Recept 

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram