Maak zelf eenvoudig dit heerlijke dessert met kwark toetje

Ervaar de vreugde van moeiteloos genieten van onze Mango Cheesecake Parfaits! Maak gemakkelijk met slechts vijf ingrediƫnten dit dessert met kwark.

Waarom is dit dessert met kwark zo lekker?

De zoete, pittige smaak van mango brengt een tropische twist, waardoor elke hap een exotische ontsnapping wordt. De zijdezachte cheesecakelaag contrasteert prachtig met de mango, waardoor een perfecte textuurbalans ontstaat. Dit recept voor Mango Cheesecake Parfait vereist slechts eenvoudige voorbereiding. Deze parfaits vergen minimale inspanning en geen bakken. Verse mango is voedzaam. Het biedt een gezonder alternatief voor traditionele zware desserts.

Wat heb je allemaal nodig om dit dessert met kwark en mango te maken?

Rijpe Mango’s: Zoet en sappig, mango’s voegen een frisse, tropische smaak en gladde textuur toe.

Slagroom: Voegt een lichte, luchtige textuur toe aan het cheesecakemengsel, waardoor het een rijke, romige consistentie krijgt.

Roomkaas: De basis van de cheesecakelaag en biedt een mild pittige smaak en gladde, smeerbare textuur.

Poedersuiker: Biedt zoetheid om de pittigheid van de roomkaas in balans te brengen.

Graham Cracker Kruimels: Bieden een knapperig contrast met de romige lagen, waardoor een boterachtige, licht zoete smaak en textuurvariatie ontstaat.

Dessert met kwark
Dessert met kwark

Hoe maak je deze kwark achtige cheesecake met mango?

Stap #1: Pureer het vruchtvlees van de mango in een keukenmachine tot een gladde massa.

Stap #2: Klop de room tot zachte pieken. Vouw de poedersuiker en roomkaas op kamertemperatuur erdoor en klop langzaam tot dit cheesecake mengsel is opgenomen.

Stap #3: Verdeel de verkruimelde graham crackers over de bodems van vier serveerglazen.

Stap #4: Laag de mangopuree en het roomkaasmengsel in elke glas. Indien gewenst, koelkast tot gekoeld.

Welke drankjes passen perfect bij dit dessert?

  1. Mango Mojito: Combineer verse mangopuree, rum, verse muntblaadjes, limoensap en bruisend water voor een verfrissende en fruitige cocktail die de smaak van mango perfect aanvult.
  2. Coconut Daiquiri: Meng witte rum, kokosmelk, limoensap en een beetje eenvoudige siroop met ijs voor een romige en tropische cocktail die de perfecte aanvulling vormt op de zoetheid van het dessert.
  3. Pineapple Margarita: Mix tequila, ananassap, vers limoensap en een vleugje agavesiroop voor een verfrissende en exotische cocktail die perfect past bij de tropische smaak van mango in het dessert.
  4. Martino Rosso Cocktail: Je kunt ook deze zoete cocktail maken die er perfect bij past. Bekijk precies hoe je deze martino rosso cocktail zelf kunt maken.

Geniet van deze heerlijke combinaties tijdens een zomerse bijeenkomst of gewoon als traktatie voor jezelf! Deel dit lekkere dessert met kwark en mango toetje verder met andere liefhebbers.

Ben jij fan van cocktails? Bekijk dan ook zeker dit artikel om zelf een traditionele mojito te maken >>Ā šŸ¹šŸŒæĀ Mojito Maken

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media iconsĀ šŸ‘‰šŸ‘‰Ā HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia CommonsĀ šŸ‘‰šŸ‘‰Ā HeerlijkeRecepten Instagram