Maisribs Snack Recept

Maisribs zijn een verrukkelijke en knapperige snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met de juiste kruiden en een beetje liefde, zul je genieten van een heerlijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Hier is een eenvoudig recept om zelf je maisribs snack te maken. Wij hebben dit al meerdere keren gemaakt, verras je gasten eens met dit unieke recept. 

Ingrediënten:

  • 500 gram maisribs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Maisribs Snack
Maisribs Snack

Instructies:

Stap 1: Voorbereiding van de Maisribs

Was de maisribs grondig en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze vervolgens op een snijplank.

Stap 2: Kruidenmix

In een kom, meng de olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder, cayennepeper (indien gewenst), zout en peper. Deze kruidenmix zal je maisribs een smaakvolle kick geven.

Stap 3: Coaten van de Maisribs

Smeer de maisribs in met de kruidenmix, zorg ervoor dat elke rib goed bedekt is. Laat ze een paar minuten marineren, zodat de smaken goed intrekken.

Stap 4: Bakken in de Oven

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de gemarineerde maisribs op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.

Stap 5: Serveer en Geniet!

Haal de zelfgemaakte maisribs uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Garneer met verse fijngehakte koriander voor een verfrissende touch. Serveer ze direct als knapperige snack.

Deze zelfgemaakte maisribs snack is een geweldige toevoeging aan je assortiment zelfgemaakte snacks. Knapperig aan de buitenkant, sappig van binnen en vol met smaak, deze zullen zeker een hit zijn bij vrienden en familie. Geniet van deze heerlijke traktatie op een ontspannen avond of deel ze als feestelijke snack tijdens bijeenkomsten!

Alvast opzoek naar een heerlijk kerst recept? Bekijk hier de mini kerstboom pizza’s  👉 Mini Kerstboom Pizza’s

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram