Oven Geroosterde Bloemkool Recept

Bloemkool is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid. Een van de gemakkelijkste en smaakvolste manieren is oven geroosterde bloemkool. Met een knapperige buitenkant en een heerlijk geroosterde smaak, is dit bijgerecht perfect voor elke maaltijd. Hier is een eenvoudig recept om zelf oven geroosterde bloemkool te maken. Wij maken dit recept regelmatig. 

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Oven Geroosterde Bloemkool
Oven Geroosterde Bloemkool

Instructies:

Stap 1: Voorverwarm de Oven

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Snijd de Bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, zorg ervoor dat ze ongeveer gelijkmatig van grootte zijn. Dit zorgt voor gelijkmatig roosteren.

Stap 3: Maak de Kruidenmix

In een kom, meng de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Dit zal de smaakvolle kruidenmix zijn waarmee we de bloemkool gaan op smaak brengen.

Stap 4: Coaten van de Bloemkool

Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en giet de kruidenmix eroverheen. Meng goed, zodat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.

Stap 5: Roosteren in de Oven

Verdeel de bloemkool gelijkmatig over de bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Rooster de bloemkool gedurende 20-25 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd kun je de bloemkool even omschudden voor een gelijkmatige garing.

Stap 6: Serveer en Geniet!

Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en plaats ze op een serveerschaal. Garneer met verse gehakte peterselie voor een frisse touch. Serveer direct als bijgerecht bij je favoriete maaltijd.

Deze oven geroosterde bloemkool is een eenvoudig recept dat een grote impact heeft op smaak. Knapperig van buiten en zacht van binnen, het zal zeker een favoriet worden bij het hele gezin. Voeg dit smakelijke bijgerecht toe aan je culinaire repertoire en geniet van de heerlijke aroma’s van zelfgemaakte oven geroosterde bloemkool! Ga jij dit recept maken? Laat het ons weten en DEEL dit recept vooral verder met andere liefhebbers.

Alvast opzoek naar een heerlijk kerst recept? Bekijk hier de mini kerstboom pizza’s  👉 Mini Kerstboom Pizza’s

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram