Deze saucijzen banketletter is het perfecte recept voor Sinterklaas avond

Het is bijna weer zover: Sinterklaas staat voor de deur en daarmee ook de gezellige tijd van pepernoten, chocoladeletters en marsepein. Terwijl zoetigheid overal te vinden is, kunnen we soms verlangen naar een hartig alternatief. En wat is er nu beter dan een heerlijke saucijzen banketletter om wat afwisseling te brengen in de smaken van het Sinterklaasfeest? Lees verder om te ontdekken hoe deze hartige lekkernij perfect past bij de festiviteiten! Bekijk hieronder het heerlijke recept.

Wat heb je nodig?
1 rol bladerdeeg (van tante Fanny)
500 gram varkensgehakt
10 gram gehaktkruiden van Verstegen
25 gram kruidnoten
2 eieren

Saucijzen Banketletter
Saucijzen Banketletter

Verwarm eerst de oven voor op een temperatuur van 180 graden Celsius. Als je ervoor kiest om de bereiding in een Big Green EGG te doen, plaats dan de convEGGtor in de barbecue en zorg ervoor dat deze een constante temperatuur van 180 graden bereikt.

Gebruik een keukenmachine om de kruidnoten fijn te malen.

Scheid de eieren, en meng de fijngemalen kruidnoten, eiwit en gehaktkruiden door het varkensgehakt totdat je een gelijkmatig deeg hebt.

Vorm een langwerpige staaf van het gehakt en leg deze op het vel bladerdeeg. Rol het gehakt in het bladerdeeg en zorg ervoor dat de vouwkant naar beneden ligt. Plaats de staaf op een bakplaat met bakpapier, zodat het de vorm krijgt van de letter “S”.

Klop het eigeel los en bestrijk de letter met het eigeel. Bak de letter gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Alvast opzoek naar een heerlijk kerst recept? Bekijk hier de mini kerstboom pizza’sĀ  šŸ‘‰ Mini Kerstboom Pizza’s

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier šŸ‘‡šŸ‘‡

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons šŸ‘‰šŸ‘‰Ā HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons šŸ‘‰šŸ‘‰ HeerlijkeRecepten Instagram