Dit Zelfgemaakte Eierlikeur Recept Moet Je Echt Eens Proberen

Eierlikeur is een heerlijke, romige drank die perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon om te genieten van een vleugje luxe. Het beste van alles is dat je deze zalige drank gemakkelijk zelf kunt maken! Hier is een recept om je eigen eierlikeur te bereiden, en het goede nieuws is dat je het kunt bewaren als je de fles goed afsluit.

Ingrediënten eierlikeur maken:

  • 6 eieren
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 250 ml whisky (of rum, naar keuze)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kaneel
eierlikeur
eierlikeur

Bereiding eierlikeur:

Stap 1: Scheid de eieren

Scheid de eiwitten van de dooiers. Bewaar de eiwitten voor ander gebruik, en doe de dooiers in een kom.

Stap 2: Meng de ingrediënten

Voeg de gecondenseerde melk, whisky (of rum), vanille-extract, nootmuskaat en kaneel toe aan de kom met de eierdooiers. Meng alles grondig tot een glad geheel.

Stap 3: Verwarmen

Giet het mengsel in een steelpan en verwarm het op laag vuur. Blijf constant roeren om te voorkomen dat de eieren stollen. Verwarm het mengsel tot het iets dikker wordt, maar zorg ervoor dat het niet begint te koken. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.

Stap 4: Laat afkoelen

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de alcohol niet verdampt.

Stap 5: Bewaren

Giet de eierlikeur in een goed afsluitbare fles of pot. Zorg ervoor dat de fles schoon en droog is voordat je de likeur toevoegt. Sluit de fles stevig af en bewaar deze in de koelkast. Je zelfgemaakte eierlikeur kan enkele weken tot zelfs enkele maanden in de koelkast worden bewaard, maar we wedden dat hij sneller op zal zijn dan je denkt!

Stap 6: Genieten

Serveer je zelfgemaakte eierlikeur ijskoud in kleine likeurglaasjes. Je kunt er ook van genieten in koffie of over een bolletje vanille-ijs. Proost op je eigen creatie!

Deze zelfgemaakte eierlikeur is een echte traktatie, en het feit dat je het kunt bewaren, betekent dat je altijd een beetje luxe binnen handbereik hebt. Geniet ervan met mate en deel het met vrienden en familie tijdens speciale momenten. DEEL Deze heerlijke eigen gemaakte eier likeur verder!

Ben jij fan van glühwein? Bekijk hier een lekker recept om zelf glühwein te maken  👉 Glühwein Recept

Wil jij zelf de cocktail maker zijn thuis? Deze 12 delige set is perfect om al je cocktails makkelijk en snel klaar te maken 🍹

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram