Maak Zelf Gemakkelijk En Snel Dit Koolhydraat Brood

Koolhydraten zijn van essentieel belang voor ons lichaam, aangezien ze dienen als de belangrijkste bron van energie. Toch moeten we met mate genieten van deze voedingsstof, want overmatig gebruik kan leiden tot ongewenste gewichtstoename.

Gelukkig hebben we een recept gevonden voor een overheerlijke sandwich die niet alleen vrij is van dikmakers, maar ook nog eens geweldig smaakt. Het beste van alles is dat je slechts enkele eenvoudige ingrediënten nodig hebt, namelijk 3 eierdooiers, 3 eetlepels roomkaas (mag ook magere kwark zijn), 1/2 theelepel bakpoeder en een snufje zoetstof zoals Stevia.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je deze smakelijke, gezonde sandwich kunt bereiden.

  • Neem een kommetje en voeg de roomkaas samen met een snufje zoetstof toe aan de eierdooiers.
  • Meng alles goed door elkaar
  • Giet nu het mengsel van eiwit en bakpoeder in een aparte mengkom.
  • Pak een mixer en klop het geheel goed stijf
  • Voeg nu het eigeel toe aan het mengsel. Roer grondig door de massa, zodat alles goed vermengd is en er geen klontjes achterblijven.
  • Maak 6 tot 8 vormpjes op het bakpapier
  • Zet de bakplaat vervolgens in de oven op 150 graden
Koolhydraat Brood
Koolhydraat Brood

Houd de ’taartjes’ goed in de gaten terwijl ze ongeveer 20-25 minuten bakken. Ze moeten een mooie goudbruine kleur krijgen, dus wees voorzichtig dat ze niet aanbranden. Nu kun je je eigen sandwich samenstellen met deze heerlijke ’taartjes’. Je kunt er bijvoorbeeld roomkaas op smeren of beleggen met sla, kaas of ham. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Om het helemaal af te maken, pak je de sandwich in met brood en steek je er een stokje in. Nu is je heerlijke, zelfgemaakte sandwich klaar om van te genieten. Eet smakelijk!

Dit gezonde en smakelijke alternatief voor toast is niet alleen snel klaar, maar ook nog eens eenvoudig te bereiden. Als je meer informatie wilt over dit recept, bekijk dan de onderstaande video. Ga je het uitproberen? Laat het ons weten en vergeet niet om dit heerlijke en gezonde recept te delen met je vrienden op Facebook!

Wil jij zelf heerlijke recepten thuis maken? Koop dan het onderstaande receptenboek met de 100 lekkerste recepten

Koop het boek hier 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram