Baking soda, ook bekend als natriumwaterstofcarbonaat of zuiveringszout, is veel meer dan alleen een ingrediënt in recepten. Het is een natuurlijke minerale stof die van nature voorkomt in gesteenten. Het mag niet worden verward met gewone schoonmaaksoda of baksoda, die je in de meeste supermarkten kunt vinden.

De veelzijdigheid van baking soda is verrassend, en het kan voor talloze taken worden ingezet, van het verbeteren van je mondhygiëne tot het ijsvrij houden van je trottoir. Hier zijn 20 handige manieren waarop je baking soda in en rondom het huis kunt gebruiken. En we delen ook waar je dit nuttige goedje kunt kopen, wat zeker handig is om te weten.

Baking Soda
Baking Soda

Huis & Tuin Tips met Baking Soda:

  1. Stoep ijsvrij houden: In plaats van zout te gebruiken, kun je baking soda gebruiken om je stoep ijsvrij te houden tijdens de wintermaanden.
  2. Tomaten zoeter maken: Om je tomaten zoeter van smaak te maken, strooi je wat baking soda in de aarde rondom je tomatenplanten.
  3. Onkruidverdelger: Heb je last van onkruid tussen de voegen van je tegels? Strooi wat baking soda over het onkruid om er vanaf te komen.
  4. Bloemen langer mooi houden: Voeg een theelepel baking soda toe aan het water in de vaas met snijbloemen. Hierdoor blijven ze langer mooi.
  5. Moestuin: Als je een moestuin hebt en konijnen zijn een probleem, strooi dan baking soda op de plaatsen waar je ze niet wilt hebben.
  6. Mieren: Om van mieren af te komen, strooi je baking soda op het pad waar ze lopen.

Ben je benieuwd naar de overige handige tips waarvoor baking soda goed voor kan zijn? Bekijk ze dan op de volgende pagina.