Dit zijn de leukste restaurants in Zeeland in 2023

Zeeland, een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden, schilderachtige landschappen en rijke maritieme geschiedenis, heeft ook een bloeiende culinaire scene. Met een overvloed aan verse zeevruchten, streekproducten en creatieve chef-koks, biedt Zeeland een breed scala aan eetgelegenheden die een lust zijn voor de zintuigen. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door Zeeland en presenteren we de 10 leukste restaurants die je absoluut moet ontdekken.

1 De Kromme Watergang – Hoofdplaat: Met drie Michelinsterren is De Kromme Watergang een echte gastronomische parel in Zeeland. Chef-kok Edwin Vinke creëert unieke gerechten met lokale ingrediënten, waarbij hij speelt met smaken en texturen. De prachtige ligging aan de Westerschelde maakt dit restaurant extra speciaal.

2 Pure C – Cadzand: Pure C, gelegen in het prachtige Strandhotel in Cadzand, is het culinaire meesterwerk van chef-kok Syrco Bakker. Het restaurant biedt een adembenemend uitzicht op de Noordzee en serveert gerechten geïnspireerd door de seizoenen en de omgeving. De innovatieve combinatie van smaken en de elegante presentatie maken van een diner bij Pure C een onvergetelijke ervaring.

3 De Vierbannen – Ouwerkerk: Verscholen in het pittoreske dorpje Ouwerkerk vind je De Vierbannen, een charmant restaurant met een warme en gastvrije sfeer. Hier worden traditionele Zeeuwse gerechten op een eigentijdse manier bereid. Geniet van een smaakvolle maaltijd met lokale producten, terwijl je uitkijkt over het prachtige landschap van de Zak van Zuid-Beveland.

4 Spetters – Breskens: Spetters is een culinair paradijs in het kuststadje Breskens. Chef-kok Laurent Smallegange verrast zijn gasten met verfijnde gerechten die creativiteit en vakmanschap uitstralen. De menukaart weerspiegelt het beste van de lokale keuken en biedt een moderne twist aan klassieke smaken.

5 Brasserie Sailor’s Inn – Bruinisse: Voor liefhebbers van visgerechten is Brasserie Sailor’s Inn een must-visit. Gelegen aan de jachthaven van Bruinisse, biedt dit restaurant een uitgebreide selectie van verse zeevruchten. Proef de heerlijke mosselen, oesters en andere specialiteiten, terwijl je geniet van het levendige uitzicht op de haven.

Restaurants In Zeeland
Restaurants In Zeeland

6 De Gespleten Arent – Middelburg: In het historische hart van Middelburg vind je De Gespleten Arent, een gezellig restaurant met een eigentijdse twist. Met een menu dat voornamelijk bestaat uit seizoensgebonden en regionale producten, zorgt chef-kok Sander de Jonge voor een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal prikkelen. De combinatie van smaken en de prachtige presentatie van de gerechten maken van een diner bij De Gespleten Arent een waar genot.

7 De Zeeuwse Hemel – Zierikzee: De Zeeuwse Hemel is een uniek restaurant gevestigd in een voormalige kerk in het historische centrum van Zierikzee. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd, bereid met lokale en biologische ingrediënten. Naast het fantastische eten, staat De Zeeuwse Hemel ook bekend om zijn zelfgemaakte bieren en likeuren, die een perfecte aanvulling vormen op je culinaire ervaring.

8 ’t Vlasbloemeken – Koewacht: In het landelijke dorpje Koewacht bevindt zich ’t Vlasbloemeken, een intiem restaurant met een Michelinster. Chef-kok Edwin Van Goethem creëert hier verfijnde gerechten met een focus op seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten. De intieme sfeer en de gastvrije bediening maken van ’t Vlasbloemeken een perfecte plek voor een speciale avond uit.

9 Basiliek – Middelburg: Basiliek, gevestigd in een voormalige kerk in Middelburg, biedt een unieke culinaire ervaring. Chef-kok Jannis Brevet serveert hier gerechten van topkwaliteit, waarbij hij zich voornamelijk richt op vis en schaal- en schelpdieren. De combinatie van verfijning, smaak en presentatie maakt van een bezoek aan Basiliek een ware traktatie voor de fijnproever.

10 Brasserie de Vluchthaven – Bruinisse: Brasserie de Vluchthaven is een gezellige eetgelegenheid met een prachtig uitzicht op de jachthaven van Bruinisse. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten bereid met verse lokale producten. De informele sfeer en vriendelijke service zorgen voor een ontspannen en smakelijke culinaire ervaring.

Zeeland biedt een schat aan culinaire hoogtepunten, variërend van gastronomische meesterwerken tot gezellige eetgelegenheden met lokale specialiteiten. Of je nu wilt genieten van verfijnde gerechten of juist de traditionele Zeeuwse keuken wilt proeven, de 10 leukste restaurants die we hebben besproken, zullen je smaakpapillen zeker verwennen. Dompel jezelf onder in de culinaire geneugten van Zeeland en laat je verrassen door de smaken, de ambiance en de gastvrijheid die deze restaurants te bieden hebben.

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram