Het Perfecte Guacamole Recept

Guacamole, met zijn romige textuur en verrukkelijke smaak, is een tijdloze favoriet in de wereld van dips en bijgerechten. Gemaakt van rijpe avocado’s en verrijkt met een scala aan smaakvolle ingrediënten, is guacamole niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. In dit artikel delen we het ultieme guacamole recept dat je smaakpapillen zal verwennen en je gasten zal betoveren.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje fijn gesnipperde rode ui
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 jalapeñopeper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt (voeg meer of minder toe, afhankelijk van je gewenste pittigheidsniveau)
  • Sap van 1 grote limoen
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander
  • Zout en peper naar smaak
Guacamole Recept
Guacamole Recept

Instructies:

  1. Snijd de rijpe avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado’s grof met een vork. Als je van een gladdere guacamole houdt, kun je een staafmixer gebruiken om het avocadomengsel te pureren.
  3. Voeg de fijn gesnipperde rode ui, tomaat, gehakte knoflook en jalapeñopeper toe aan de gepureerde avocado.
  4. Knijp het sap van de limoen uit over de avocado-mix. Het limoensap zal niet alleen smaak toevoegen, maar ook voorkomen dat de guacamole bruin wordt.
  5. Voeg de gehakte verse koriander toe aan de kom. Als je geen fan bent van koriander, kun je deze stap overslaan of vervangen door gehakte peterselie.
  6. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Proef en voeg indien nodig meer zout, peper of limoensap toe volgens jouw voorkeur.
  7. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot ze gelijkmatig zijn verdeeld en de guacamole romig en smaakvol is.
  8. Serveer de guacamole direct of dek de kom af met plasticfolie en bewaar het in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Guacamole is niet alleen een geweldige dip voor tortillachips, maar het kan ook dienen als een smaakvolle topping voor taco’s, nacho’s, gegrilde kip of zelfs als beleg voor toast. Het veelzijdige karakter maakt guacamole een onmisbaar element in de wereld van de culinaire geneugten.

Met dit eenvoudige recept kun je jouw eigen huisgemaakte guacamole creëren, vol van smaak en perfect voor elke gelegenheid. Geniet van de volle rijke smaak van verse avocado’s, de pittige jalapeño en de verfrissende toetsen van limoen in deze heerlijke guacamole.

Deel dit heerlijke Guacamole recept verder met andere liefhebbers 🥑🍅🧀

Tip van HeerlijkeRecepten: Maak dit bruschetta recept erbij >>  Bruschetta Recept

Wil jij zelf thuis tapas maken? Wij van Heerlijkerecepten raden dit boek aan waar 100 tapas & andere creatieve hapjes instaan om zelf te maken thuis.

Koop hier het tapas boek 👇👇

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons 👉👉 HeerlijkeRecepten Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons 👉👉 HeerlijkeRecepten Instagram